Supreme Card Gold Kreditkort: Omdöme & Recension [Allt du behöver veta]

Av Pär Svensson •  Uppdaterad: 1 mars 2020 •  7 min

Kortfakta:

Årsavgift: 245 kr
Högsta kredit: 150 000kr
Ränta: Betalningsalternativ:

6mån: 0%

1/10-del: 12,36%

1/20-del: 17,32%

Effektiv ränta: Betalningsalternativ:

6mån: 6,99%
1/10-del: 18,57%
1/20-del: 24,72%

Korttyp: Mastercard
Uttagsavgifter: Bankomat: 2,97 %

Blankett: 3,95 %

(minst 35 kr)

Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr
Dröjsmålsränta: 8,55 %
Minsta belopp att betala: 1/20-del av utstående skuld (5%)
BankID Ja
Mobilt bankID Ja
E-faktura Ja
Autogiro Ja
Sparränta 0,90 %
Välja din egen pinkod Ja
Blippa Ja

Krav:

För vem passar Supreme Card Gold kreditkortet bäst för?

Bonus på alla köp och en attraktiv poängshop! Ett kort för spenderare och livsnjutare. Du får en bonus på alla dina köp, även när du betalar räkningar med kortet. Bonuspoängen kan du sen använda i resursbanks poängshop som erbjuder allt ifrån resor till designprodukter.

Reseförsäkringen ger dig extra trygghet på resan. Valutapåslaget och uttagsavgiften gör det däremot fördelaktigt att kunna ta ut kontanter från ett annat konto. Vilket gör detta till ett kreditkort för dig som gillar att spendera och resa, men har möjlighet att säkra upp ekonomin även från andra konton.

Fördelar

Nackdelar

Fördelarna förklarade

6 månaders räntefri delbetalning. Om du betalar tillbaka din kreditskuld inom 6 månader så behöver du bara betala för delbetalningsavgifterna. Vilket ger en effektiv ränta på 6,99 % vid en kreditskuld på 15 000 kr.

60 dagars fri kredit. Den första månaden när du tar krediten är betalningsfri. Du kan sedan betala tillbaka hela skulden nästa månad utan avgifter. Därigenom får du aktivt 60 dagars fri kredit på kortet.

0,9 % sparränta. Om du ansöker om Supreme Spar till ditt Supreme Card Gold så får du ta del av en 0,9 % sparränta. Bland marknadens bästa! Sparräntan gäller upp till och med 500 000kr.

Bonuspoäng på alla köp. Med Supreme Card Gold får du bonuspoäng på alla betalningar du gör med kortet. Oavsett om du handlar kläder, mat, bensin eller till och med betalar kreditförsäkringen för samma kort. Du tjänar 0,5 poäng med krona du spenderar men kan ibland vara mer vid vissa kampanjer eller specialerbjudande.

Reseförsäkring. Om du betalar minst 75% av din resa med kortet så ingår en reseförsäkring. Försäkringen gäller i upp till 45 dagar och täcker försening av transport, försenat bagage, självrisk och avbeställningsskydd.

Rabatt hos Solid försäkring. Solid erbjuder alla ett brett utbud av försäkringar. Alla som har ett Supreme card gold har alltid 10 % rabatt på alla Solids försäkringar. Du behöver bara ange rabattkoden SUPR2.

Nackdelar Förklarade

Årsavgift. För Supreme card Gold måste du betala en årsavgift på 245 kr bara för att ha tillgång till kortet.

Valutapåslag. Var gång du betalar i en annan valuta eller ska ta ut pengar utomlands med Supreme card Gold så tillkommer ett valutapåslag. Det innebär att det kostar dig 1,97 % mer att betala i utländsk valuta.

Uttagsavgift. Var gång du vill ta ut kontanter med kortet så tar Resursbank ut en avgift från dig. Det innebär att det kostar dig 2,97 % av beloppet att ta ut kontanter i en bankomat och 3,95 % om du tar ut kontanter via en blankett.

Tjäna poäng

Supreme card Gold är ett fantastiskt kort för att tjäna poäng. Du får nämligen poäng för alla betalningar du gör med kortet. Även när du betalar räkningar eller till och med när du betalar för kreditförsäkringen. Detta kort ska alltså bara användas så mycket som möjligt. Du ska däremot hålla utkik för kampanjer och specialerbjudanden för Supreme Card kunder. Under 2019 kunde en supreme card användare nämligen få 2 poäng per spenderad krona på bensin hos hos DinX.

Använda poängen

Hur kan du sen använda alla dessa poäng som du samlat ihop? Jo, Resursbank har en poängshop med diverse attraktiva produkter. Du kan både köpa resor och design möbler i shopen. Shopen består av produkter som erbjuds av samarbetspartners till Resursbank. Det är alltså inte Resursbanks egna produkter och de sitter inte på något lager. Allting skeppas direkt ifrån leverantören. Därför kan du lita på att du får bra produkter värda sitt pris när du handlar för dina poäng.

Hur får du ut det mesta av det här kortet

Först och främst ska du se till att använda kortet till alla betalningar du gör. Oavsett om det är räkningar eller semesterresor så ta tillvara på alla poäng du möjligtvis kan samla ihop. Undvik att betala med kortet i utländsk valuta eller ta ut kontanter då avgifterna kan börja äta upp mycket av de pengar du tjänar. För att verkligen utnyttja detta kort så glöm inte rabatten hos Solid försäkring och betala minst 75 % av dina resor med kortet!

Säkerhetsfunktioner

Ditt Supreme card Gold erbjuder flera säkerhetsfunktioner. Masterpass är en online plånbok om möjliggör för säkrare betalningar online. Köp online bekräftas dessutom med en kod som skickas till dig via SMS. Övergripande bra online säkerheter från en pålitlig kortleverantör. Tjänsten SMS-kvitto ger dig ett kvitto över SMS för alla köp över 500 kr. Du kan även köpa till en kreditförsäkring som täcker ifall du av oväntade händelser så som sjukdom gör att du inte kan betala tillbaka din kreditskuld. En skön extra trygghet som skyddar mot oväntade händelser i vardagen.

Avgifter att se upp för.

Det finns flera avgifter att se upp för. Främst om du inte klarar av att betala tillbaka din kreditskuld på 6 månader. De längre återbetalningsalternativen blir nämligen mycket dyrare med en effektiv ränta på upp till 24,72 %!

Avgifterna för kontantuttag kan också snabbt börja äta upp alla de poäng du tjänar ihop om du inte är försiktig. Även om du tycker att du gör ett litet kontantuttag så kommer det att kosta minst 35 kr.

Valutaväxlingspåslaget är också en avgift som blir dyr om man inte tänker på att den finns där. Som tur var är det fortfarande ganska fördelaktiga avgifter jämfört med andra dyrare kort. Slarvar du lite grand och tappar bort ditt fysiska kort så kostar det 50 kr att få ett nytt. Kopia på extra köpnota eller ett extra kontoutdrag är även dem 50 kr styck. Övertrassering kostar 125 kr. Om du råkar göra en felaktig reklamation så kostar debiteringen dig hela 300 kr! Som tur var kan du klara dig undan dessa tråkiga avgifter ganska bra så länge du sköter dig och tänker lite i förväg.

 

Pär Svensson

Pär är grundare av TjänaPengar. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg, och efter att ha tagit examen mitt under brinnande finanskris vet han flera tips på att tjäna pengar. E-post: [email protected]