Supreme Card Classic Kreditkort: Omdöme & Recension [Allt du behöver veta]

Av Pär Svensson •  Uppdaterad: 1 mars 2020 •  5 min

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 30 000 kr
Ränta: Betalningsalternativ:

6 mån: 0 %

1/10-del: 14,36 %

1/20-del: 19,32 %

Effektiv ränta: Betalningsalternativ:

6 mån: 3,98 %

1/10-del: 18,69 %

1/20-del: 24,75 %

Räntefritt: 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: Bankomat: 2,97 %

Blankett: 3,95 %

Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr
Dröjsmålsränta:
Minsta belopp att betala: 1/20-del av skulden
BankID Ja
Mobilt BankID Ja
E-faktura Ja
Autogiro Ja
Sparränta 0,90 %
Välja din egen pinkod Ja
Blippa Ja

Krav

För vem passar Supreme Card Classic kreditkortet bäst för?

Ett klassiskt kreditkort anpassat för just det ändamålet. Är du inte en stor spenderare men behöver utrymme för en liten kredit? Då är detta kortet för dig! Kortet passar dig som vill använda kreditkortet till just precis vad det är, kredit. Det finns inga onödiga avgifter för att använda kortet och det erbjuder förmånlig återbetalningsplan om du kan betala tillbaka inom 6 månader. Perfekt för dig som har koll på din ekonomi men är i behov av en liten kredit lite då och då.

Fördelar

Nackdelar

Fördelar förklarade

Ingen årsavgift. Du behöver inte betala någon fast återkommande avgift för att få tillträde till kortet. Om du inte använder kortet så kommer det inte kosta dig något!

60 dagar räntefritt. När du utnyttjar din kredit så har du hela 60 dagar på dig att betala tillbaka skulden utan ränta och avgifter.

6 månader räntefri delbetalning. Om du inte klarar av att betala tillbaka hela skulden på 60 dagar så kan du välja att delbetala. Om du väljer 6 månaders räntefri delbetalning så kommer du undan med endast 3,98 % effektiv ränta.

Extrakort. Flera i familjen kanske behöver kunna använda kontot men inte alltid ha möjlighet att dela samma fysiska kort. Då finns möjligheten att köpa till ett extrakort för 50 kr engångsavgift.

Nackdelar förklarade

Max kredit. Den högsta kredit som detta kort erbjuder är 30 000 kr. För dig som vill kunna spendera mer än så i kredit finns det alternativ med mycket högre kreditgräns.

Uttagsavgift och valutapåslag. Var gång du tar ut kontanter ur en bankomat kostar det 2,97 % extra av uttagsbeloppet. Om du istället använder en blankett är kostnaden 3,95 % av uttagsbeloppet. För dig som istället vill betala i en annan valuta kostar det 1,97 % av beloppet för att växla valutan.

Inga bonuspoäng eller cashback. Detta kort erbjuder inga förmåner i form av cashback eller värdepoäng att handla för.

Hur får du ut det mesta av det här kortet?

Bästa sättet att använda detta kort är igenom att använda det så lite som möjligt. Hur konstigt det än låter. Utan cashback eller annan typ av poäng system för att använda kortet så fullständigt saknas alla typer av incitament för att använda kortet. Mest får du ut av detta kort om du använder det när du är i behov av en liten kredit. Du ska däremot inte använda mer kredit än du klarar av att betala tillbaka på 6 månader. Då kommer du undan räntefritt och har använt kortet på bästa sätt!

Säkerhetsfunktioner

Supreme card Classic ger möjligheten att ansluta dig till masterpass, en online plånbok som gör det tryggare och enklare att göra köp online. Du får även med tjänsten SMS-kvitto. SMS-kvitto ger dig ett kvitto över SMS på alla köp över 500kr. Du kan även köpa till en kreditförsäkring som täcker ifall du av oväntade händelser så som sjukdom gör att du inte kan betala tillbaka din kreditskuld. En skön extra trygghet som skyddar mot oväntade händelser i vardagen.

Avgifter att se upp för

I likhet med sitt systerkreditkort Supreme så finns det några avgifter att akta sig för. Bästa sättet att klara sig undan än främst att betala tillbaka inom 6 månader. Så att inte räntan går upp alldeles för mycket. De längre återbetalningsalternativen är nämligen mycket dyrare med en effektiv ränta på upp till 24,75 %! Kontouttag ska du också passa dig för. Även om du gör ett litet uttag så är avgiften alltid minst 35 kr, avgiften för bankomater landar annars på 2,97 % av beloppet. Uttag via blankett kostar istället 3,95 %. Behöver du ett nytt ersättningskort så kostar det 50 kr att få ett nytt. Kopia på extra köpnota eller ett extra kontoutdrag är även dem 50 kr styck. Övertrassering kostar 125 kr. Om du råkar göra en felaktig reklamation så kostar debiteringen dig hela 300 kr! Som tur var kan du klara dig undan dessa tråkiga avgifter ganska bra så länge du sköter dig och tänker lite i förväg.

Pär Svensson

Pär är grundare av TjänaPengar. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg, och efter att ha tagit examen mitt under brinnande finanskris vet han flera tips på att tjäna pengar. E-post: [email protected]