Remember Flex Kreditkort: Omdöme & Recension [Allt du behöver veta]

Av Pär Svensson •  Uppdaterad: 1 februari 2020 •  7 min

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,74 % – 24,74 %
Effektiv ränta: 8,12 % -21,62 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3 % (Lägst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Aviavgift: 39 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr
Dröjsmålsränta: Ingen
Minsta belopp att betala: 3 % (minst 200 kr)
BankID Ja
Mobilt BankID Ja
E-faktura Ja
Autogiro Ja
Aviavgift Gratis för E-faktura
Pappersfaktura 29 kr
Välja din egen pinkod Ja
Blippa Ja
Sparränta Ingen

Krav

För vem passar Remember Flex kreditkort bäst för?

Möjlighet till massiva 25 % rabatt och trygga försäkringar. Bland de över 300 onlinebutiker som är kopplade till Remembers reward program, så går det att hitta en mängd fina rabatter. Remember flex ger också möjlighet till en ganska stor kredit på 100 000 kr. Den individuellt anpassade räntan är däremot huvudfaktorn i detta kreditkort. För dig som kvalificerar för låg ränta är det ett väldigt fördelaktigt kort. Tryggheten som erbjuds i diverse tilläggsförsäkringar gör det inte bara till ett fördelaktigt kort utan även ett tryggt sådant.

Gillar du att fynda på nätet och vara skyddad mot oväntade utgifter? Då passar detta kortet dig!

Fördelar

Nackdelar

Fördelar förklarade

Nackdelar förklarade

Tjäna och använda poäng

Med Remembers reward program så är det enkelt för dig att tjäna poäng. Det är nämligen inte poäng utan rabatter. Remember reward fokuserar på online handel vilket gör det åtråvärt för dig som är tidspressad och inte hinner springa in och ut ur butikerna på stan. Det finns däremot en begränsning och det är att du bara får rabatt hos de affärer som samarbetar med Remember. Fördelen är att det är över 300 onlinebutiker som är registrerade i Remember rewards. Du kan få upp till 25 % rabatt på dina köp. Remember har dessutom gjort det enkelt för dig att veta vart du ska använda deras kort genom ett webbläsartillägg som berättar för dig vart det erbjuds rabatt och inte.

Hur du får ut det mesta av Remember Flex kreditkort?

Det första du ska göra är att installera rewards webbläsartillägg på din dator. Så att du inte missar någon rabatt som du egentligen skulle få. Du bör också ta tillvara på betalningsskyddet eftersom det inte kostar något när du är skuldfri. Det blir därför ett billigt sätt att ge dig själv en extra trygghet. Även reseförsäkring och trygghetsförsäkringen är prisvärda sätt att få trygghet från oväntade utgifter. Så som hemelektronik- och hushållsmaskiner som går sönder i förtid.

Säkerhetsfunktioner

Utöver bankID, som är den vanligaste och allmänt erkända sättet att identifiera sig själv över internet i Sverige, och de försäkringar som ingår eller går att lägga till så erbjuder inte kortet några särskilda säkerhetsfunktioner.

Avgifter att se upp för

Precis som de flesta andra har detta kort några tråkiga avgifter för dig som inte sköter dig eller slarvar. Lägg först om till e-faktura så att du slipper 39 kr i aviavgift. Det är nämligen den enda avgift du behöver betala bara för att använda kortet. Det vill säga om du kan undvika att ta ut kontanter eller flytta pengar till andra konton. Det tillkommer även där en avgift på 3 % (minst 35 kr) när du tar ut kontanter i en bankomat. 2 % i avgift för att göra en kontotransaktion till ett annat konto. Givetvis finns där också en förseningsavgift på 125 kr, övertrasseringsavgift på 95 kr. Behöver du bli påmind om din faktura så kostar det 60 kr. Valutaväxling kostar 1,75 % av valutakursen. Ett kontoutdrag kostar 30 kr och kopia på köpnota är hela 100 kr. Dessa förekommer hos de flesta kreditkort. Det som står ut är däremot nyprägling av kort för 75 kr och expressleverans av detsamma för 350 kr!

Pär Svensson

Pär är grundare av TjänaPengar. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg, och efter att ha tagit examen mitt under brinnande finanskris vet han flera tips på att tjäna pengar. E-post: [email protected]