Remember Flex Kreditkort: Omdöme & Recension [Allt du behöver veta]

av Pär Svensson
| Uppdaterad: 01 februari, 2020

  Din e-post

Genom att ange din mailadress samtycker du till att få utskick från Tjäna Pengar. Vi respekterar din integritet och premunationen kan avslutas när som helst.

Start / Remember Flex Kreditkort: Omdöme & Recension [Allt du behöver veta]

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,74 % – 24,74 %
Effektiv ränta: 8,12 % -21,62 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3 % (Lägst 35 kr)
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Aviavgift: 39 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr
Dröjsmålsränta: Ingen
Minsta belopp att betala: 3 % (minst 200 kr)
BankID Ja
Mobilt BankID Ja
E-faktura Ja
Autogiro Ja
Aviavgift Gratis för E-faktura
Pappersfaktura 29 kr
Välja din egen pinkod Ja
Blippa Ja
Sparränta Ingen

Krav

 • Att du är minst 20 år
 • Att du har en inkomst på minst 8 333 kr/mån
 • Att du inte har betalningsanmärkningar
 • Att du inte är arbetslös

För vem passar Remember Flex kreditkort bäst för?

Möjlighet till massiva 25 % rabatt och trygga försäkringar. Bland de över 300 onlinebutiker som är kopplade till Remembers reward program, så går det att hitta en mängd fina rabatter. Remember flex ger också möjlighet till en ganska stor kredit på 100 000 kr. Den individuellt anpassade räntan är däremot huvudfaktorn i detta kreditkort. För dig som kvalificerar för låg ränta är det ett väldigt fördelaktigt kort. Tryggheten som erbjuds i diverse tilläggsförsäkringar gör det inte bara till ett fördelaktigt kort utan även ett tryggt sådant.

Gillar du att fynda på nätet och vara skyddad mot oväntade utgifter? Då passar detta kortet dig!

Fördelar

 • Möjlighet till fördelaktiga försäkringar
 • 25 % rabatt på vissa onlineköp
 • Ingen årsavgift
 • Individuell ränta
 • 56 dagar räntefritt
 • Extrakort
 • Betalningsfri månad

Nackdelar

 • Uttagsavgift
 • Valutapåslag
 • Dyra avgifter för ersättningskort

Fördelar förklarade

 • Möjlighet till fördelaktiga försäkringar. Först och främst ingår en reseförsäkring till kreditkortet. Reseförsäkringen aktiveras redan när du betalt halva resan med kreditkortet! Vilket är bättre än vad flera konkurrenter erbjuder. Reseförsäkringen täcker förseningar, självrisk vid utlandsresa och olycksfall! Remember flex erbjuder även flera olika tilläggsförsäkringar till sina kreditkortskunder. För 129 kr per år får du en försäkring som täcker evenemangsavbeställnig, allrisk på hemelektronik- och hushållsmaskiner och en prisgaranti på 90 dagar. Du kan också välja till ett betalningsskydd på din kreditskuld ifall du blir sjukskriven på 50 % eller mer, om du blir arbetslös i minst 30 dagar eller dödsfall. Betalningsskyddet kostar 0,60 % av utstående skuld var månad. Ett plus blir därför att du inte behöver betala för försäkringen om du inte har någon skuld.
 • 25 % rabatt på vissa onlineköp. Remember Flex erbjuder ett bonusprogram som fokuserar på onlineköp. I deras Remember reward bonusprogram ingår över 300 olika online butiker. När du handlar med kortet på någon av dessa butiker så erbjuds en rabatt på upp till 25 %.
 • Ingen årsavgift. Remember flex har ingen årsavgift. Kostar därför ingenting att ha kortet om det inte används. Förutsatt att du inte har en tilläggsförsäkring kopplad till kortet.
 • Individuell ränta. Remember flex kunder har olika ränta satt efter individ. Det gör att räntan kan komma så lågt som 9,74 % i minsta fall. Den kan även nå upp till 24,74 % också vilket inte blir lika fördelaktigt.
 • 56 dagar räntefritt. Betalar du din e-faktura direkt när den anländer kostar lånet dig ingenting. Du kan få räntefri period upp till och med 8 veckor (56 dagar).
 • Extrakort. Flera i familjen eller bekantskapen kan behöva kunna göra köp med kortet. Däremot kan inte alla alltid ha tillgång till samma fysiska kort. Därför kan man helt gratis få ett extrakort kopplat till samma konto.
 • Betalningsfri månad. För dig som sköter dig och sköter betalningarna i tid i minst 3 månader går det att ansöka om en betalningsfri månad. Då skjuts betalningen upp till nästa månad och räntan läggs till på din redan utstående skuld. Det går att utnyttja 2 betalningsfria månader per kalenderår.

Nackdelar förklarade

 • Uttagsavgift. Det kostar dig 3 % av beloppet var gång du tar ut pengar i bankomat. Där finns även en avgift på 2 % för kontotransaktioner. Därför är det bäst att låta pengarna stå på kortet och göra alla betalningar med det.
 • Valutapåslag. Är du i utlandet eller bara vill betala i en annan valuta så tar Remember ut en valutaväxlingsavgift på 1,75 %. Vilket faktiskt är lägre än flera konkurrenter men likväl en extra avgift för kunden.
 • Dyra avgifter för ersättningskort. Tappar bort kortet och behöver ett nytt riktigt snabbt. Då kostar det 350 kr att få ett expresskort levererat. Behöver du bara en nyprägling av kortet utan brådska så kostar det 75 kr.

Tjäna och använda poäng

Med Remembers reward program så är det enkelt för dig att tjäna poäng. Det är nämligen inte poäng utan rabatter. Remember reward fokuserar på online handel vilket gör det åtråvärt för dig som är tidspressad och inte hinner springa in och ut ur butikerna på stan. Det finns däremot en begränsning och det är att du bara får rabatt hos de affärer som samarbetar med Remember. Fördelen är att det är över 300 onlinebutiker som är registrerade i Remember rewards. Du kan få upp till 25 % rabatt på dina köp. Remember har dessutom gjort det enkelt för dig att veta vart du ska använda deras kort genom ett webbläsartillägg som berättar för dig vart det erbjuds rabatt och inte.

Hur du får ut det mesta av Remember Flex kreditkort?

Det första du ska göra är att installera rewards webbläsartillägg på din dator. Så att du inte missar någon rabatt som du egentligen skulle få. Du bör också ta tillvara på betalningsskyddet eftersom det inte kostar något när du är skuldfri. Det blir därför ett billigt sätt att ge dig själv en extra trygghet. Även reseförsäkring och trygghetsförsäkringen är prisvärda sätt att få trygghet från oväntade utgifter. Så som hemelektronik- och hushållsmaskiner som går sönder i förtid.

Säkerhetsfunktioner

Utöver bankID, som är den vanligaste och allmänt erkända sättet att identifiera sig själv över internet i Sverige, och de försäkringar som ingår eller går att lägga till så erbjuder inte kortet några särskilda säkerhetsfunktioner.

Avgifter att se upp för

Precis som de flesta andra har detta kort några tråkiga avgifter för dig som inte sköter dig eller slarvar. Lägg först om till e-faktura så att du slipper 39 kr i aviavgift. Det är nämligen den enda avgift du behöver betala bara för att använda kortet. Det vill säga om du kan undvika att ta ut kontanter eller flytta pengar till andra konton. Det tillkommer även där en avgift på 3 % (minst 35 kr) när du tar ut kontanter i en bankomat. 2 % i avgift för att göra en kontotransaktion till ett annat konto. Givetvis finns där också en förseningsavgift på 125 kr, övertrasseringsavgift på 95 kr. Behöver du bli påmind om din faktura så kostar det 60 kr. Valutaväxling kostar 1,75 % av valutakursen. Ett kontoutdrag kostar 30 kr och kopia på köpnota är hela 100 kr. Dessa förekommer hos de flesta kreditkort. Det som står ut är däremot nyprägling av kort för 75 kr och expressleverans av detsamma för 350 kr!