Avsluta kreditkort: Hur avslutar du ett kreditkort?

avsluta kreditkort
Av Mikael Boman •  Uppdaterad: 16 februari 2020 •  3 min

Kanske har du hittat ett kreditkort som har mer fördelar än det du har just nu. Eller kanske har du insett att du har svårt att hantera krediten. Hur som helst, nu undrar du:

Vad gör jag för att avsluta kreditkortet?

Du kan ta det lugnt, det är inte svårt. Efter att läst den här artikeln kommer det inte att ta dig många minuter att avsluta ditt kreditkort.

Varför du ska avsluta ditt kreditkort?

Det finns två ganska självklara orsaker till att avsluta ditt kreditkort.

Har du hamnat i det här ekorrhjulet så är ju risken stor, att om du skulle råka ut för något oförutsett, kanske du inte ens kan betala minimibeloppet. Då detta kan leda till betalningsanmärkningar med allt vad det för med sig är nog ett bra första steg på vägen mot en bättre ekonomi att avsluta ditt kort.

Så, hur avslutar du kreditkortet?

Hur du avslutar ditt kreditkort skiljer sig åt mellan olika kortutgivare. Ofta sker det genom att du som inloggad i internetbank, bankapp eller hemsida kan meddela att du vill avsluta ditt kreditkort. Hos andra sker det genom att du ringer dem, eller mailar från en registrerad mailadress.

För att avsluta din kredit krävs att du inte har någon utnyttjad kredit. Så om du vill avsluta det för att du har problem med din ekonomi så behöver du först betala bort din skuld. Men vad du kan göra är att helt enkelt klippa sönder ditt kort så du inte frestas att använda det.

Sammanfattning

Vare sig du vill avsluta kreditkortet för att du hittat ett bättre eller bara vill slippa kreditkort på grund av din ekonomi är det inte svårt. Det enda du behöver göra är att meddela din kortutgivare att du vill avsluta krediten. Tänk bara på att du inte kan avsluta det så länge som det finns ett utnyttjat kreditbelopp på kortet,

Mikael Boman

Mikael Boman är en privatekonomiskribent som började på TjänaPengar 2020. Mikael skriver om kreditkort, försäkringar och privatekonomi. Hans tidigare erfarenhet inkluderar tre år som innehållsskapare för flera publikationer och webbplatser. E-post: [email protected]